SCA jeugd scoort op Korenbloemtoernooi

Op 30 en 31 mei werd in Wageningen het 11e Korenbloemtoernooi voor jeugd gehouden. Het toernooi wordt ieder jaar goed bezocht door schermers uit binnen- en buitenland en SCA is altijd aanwezig met een flinke delegatie. Zo ook dit jaar, want met 24 deelnemers hadden coaches Matthijs Rohlfs en Daniël Nivard hun handen vol. De jonge schermers hebben het weer prima gedaan en hebben een mooie buit mee mogen nemen: vier keer goud, twee keer zilver en drie keer brons. Gefeliciteerd!

Verdeeld over twee dagen werd in alle jeugdcategorieën geschermd, waarbij enkele waren samengevoegd. De organisatie verliep soepel en het was voor schermers en coaches heel fijn dat er diverse wedstrijdschermers van verschillende verenigingen optraden als uitstekende scheidsrechters. Namens SCA hebben Rick van der Weide, Patrick Post, Dirk Jan van Egmond, Anton Oskamp en Daniël Nivard gejureerd. Hartelijk dank heren!

Het eerste goud kwam op naam van Aliya Dhuique-Hein die voor het eerst dit seizoen in haar eigen leeftijdscategorie pupillen aantrad. Aliya heeft al diverse successen geboekt bij de cadetten, junioren en senioren en we waren dus benieuwd hoe het nu zou gaan. Met een 15-5 uitslag in de finalepartij werd bevestigd dat Aliya er prima voorstaat. Axel Zoons had bij de jongens pupillen wat tijd nodig om de goede vorm te vinden, maar kwam steeds beter in zijn spel en kon uiteindelijk pas laat in de finale tegen Quincy Dualeh met 13-15 gestopt worden. Gefeliciteerd met je zilveren medaille in een sterk deelnemersveld! Voor tweeling Edo en Myrthe Zoons begon het weekend met de degenwedstrijd bij de cadetten/junioren gemengde categorie. Ze lieten goed schermen zien maar kwamen in de halve finales net wat overtuiging te kort om zich voor de eindstrijd te plaatsen. We zijn echter blij met de twee mooie bronzen medailles en natuurlijk ook de goede prestaties van de overige schermers deze dag die weliswaar niet in de prijzen vielen maar ieder op hun eigen niveau hebben laten zien dat ze flinke vooruitgang aan het maken zijn.

Ook op zondag was het raak: we mochten nog drie gouden medailles aan de vangst toevoegen. De eerste wederom voor Aliya, die nu twee categorieën hoger bij de cadetten/junioren meedeed. Zij schermde in de finale tegen Myrthe, waardoor de coaches de partij vanaf de bank rustig konden bekijken. Aliya trok de partij naar zich toe, maar we zijn trots op beide schermsters die een uitstekende dag beleefden. Suhayl Nawar, onze benjamin die op zaterdag al bij de pupillen had deelgenomen, wist waarvoor hij de tweede dag naar Wageningen was gekomen. Met slim en goed schermen was hij vanaf de eerste poulepartij tot aan het laatste punt de baas van het toernooi voor de benjamins. De finale werd 10-2.

Dan blijven over de cadetten/junioren jongens, waarbij de hoop op weer een SCA finale bijna waarheid werd. Daniël Giacon strandde in de halve finale tegen de Duitse Neuhaus. Teamgenoot Edo haalde de finale wel en won in een spannende maar goed partij met 15-13 van Neuhaus. Gefeliciteerd!

Natuurlijk zijn we trots op de prijswinnaars, maar het is mooi om te zien hoe alle jongens en meiden vanaf de jongste categorieën tot aan de junioren erg vooruit gegaan zijn dit seizoen. We gaan daarom met goede moed naar het NJK! Nogmaals hartelijk dank aan de toernooi organisatie en onze scheidsrechters. Tot volgend jaar!