SCA junioren op U23 in Heidenheim

Voor de junioren van SCA is 2013 nu echt begonnen. Op 11 en 12 januari werd in Heidenheim het eerste U23 toernooi van het seizoen geschermd. Dirk Jan van Egmond en Patrick Post deden mee met dit sterke Duitse seniorentoernooi met 110 deelnemers. Daniel Nivard was mee als coach. Een verslag van hem:

“Patrick begon zijn eerste poule redelijk en groeide in het toernooi. De tweede poule was duidelijk zwaarder en Patrick moest alles geven om deze door te komen. Dirk Jan had ook moeite om op gang te komen en begon zwak in de eerste poule. Als één van de laatste schermers kwalificeerde hij zich voor de tweede ronde. Hierin was het begin wederom zwaar, maar Dirk Jan wist zich te herstellen in de laatste vier partijen. Op een incompleet tableau van 128 moesten de heren elimineren om de tweede dag te halen.

Patrick schermde tegen de Duitser Richard Junghanns van het scherminternaat TBB. Patrick speelde zijn geliefde spel bestaande uit overnames en tegenaanvallen en maakte zijn tegenstander hiermee helemaal gek. Onder toeziend oog van drie schreeuwende TBB coaches wist Patrick de partij met 15-12 te winnen. Dirk Jan moest tegelijkertijd tegen de Oosterrijkse Sven Stuehler en schermde deze partij als een straatvoetballer. Het gedurfde spel resulteerde in een 14-10 voorsprong, maar toch werd het nog even spannend want zijn tegenstander kwam terug tot 14-14. Gelukkig lukte het Dirk Jan om de partij toch naar zich toe te trekken. Beide SCA schermers mochten daarom doorschermen tijdens de tweede dag.

De loting op dag 2 was mooi, maar niet makkelijk, Dirk Jan moest het opnemen tegen Moritz Hinterseer uit Oostenrijk, al jaren een bekende schermer in het wereldbekercircuit. Dirk Jan schermde met veel lef, maar moest met 11-15 toch het onderspit delven. Patrick moest hierna tegen een andere Moritz, namelijk Moritz Kröplin, de winnaar van vorig jaar en voormalig junioren Europees Kampioen. Patrick begon sterk en pakte brutaal een 7-3 voorsprong. Kröplin herpakte zich en begon punten terug te halen. Patrick wist het duel uiteindelijk niet te winnen en ging strijdend met 15-12 ten onder.

Als coach heb ik veel kunnen zien en hebben de SCA schermers veel partijen op het hoogste niveau kunnen ervaren. Ik denk dat ze klaar zijn voor de tweede helft van het seizoen en dat we nog wat mooie resultaten kunnen verwachten!”