SCA sterk vertegenwoordigd op het cadetten en junioren EK

Van 28 februari t/m 9 maart worden de Europese Kampioenschappen voor cadetten en junioren gehouden in Plovdiv, Bulgarije. We zijn trots op de SCA schermers die zich voor dit internationale titeltoernooi hebben gekwalificeerd. Gefeliciteerd allemaal!

Op 28 februari beginnen Daniël Giacon en Teun Jans-Köhneke bij de floret cadetten. Voor Teun is het zijn eerste EK, voor Daniël zijn derde. Als eerste en tweedejaars cadet haalde Daniël al een goede top 8. Ook deze keer is het doel om zo goed mogelijk te schermen en wie weet wat er dan allemaal mogelijk is. Teun en Daniël worden allebei al acht jaar getraind door coach Daniël Nivard en zijn al jaren sparringpartners op de club. Het is mooi dat zij hun cadettenjaren samen op het EK af kunnen sluiten.

Op dezelfde dag maar in de middag zal Laura Talbot aantreden bij de sabel cadetten. Ook voor Laura is het haar eerste EK. Zij wordt getraind door Daniël in samenwerking met Leo Sannen, haar maître uit Tilburg. Deze samenwerking heeft er dit jaar toe geleid dat Laura beter als ooit staat te schermen. We duimen voor een goed resultaat.

Op 2 maart, maakt Katelijn Kroese haar EK debuut bij de degen cadetten. Katelijn heeft een mooi seizoen beloond met dit EK. Katelijn traint bij SCA, maar ook nog bij haar oude club Robbschermen. Katelijn krijgt nu les van Alexander Bloks.

In de middag van mag Bote Schaafsma aantreden bij de sabel cadetten. Bote is net overgestapt naar SCA van Schermvereniging PSV, waar hij een erg goede sabelopleiding heeft genoten. Bote krijgt nu net als Laura les van Daniël in Amsterdam en Leo in Tilburg. Ook voor Bote is het zijn debuut.

Daniël, Katelijn, Laura en Bote zullen ook bij de cadetten met het Nederlandse team in actie komen op 3 en 4 maart. We wensen alle equipes heel veel succes.

Vanaf 5 maart is het juniorentoernooi. Daniël zal naast zijn cadetten deelname ook bij de junioren meedoen. Olivier de Jong, schermend voor HollandSchermen maar vanaf dit seizoen trainend bij SCA, zal naar zijn derde EK junioren gaan. Olivier heeft een zeer goede schermopleiding gehad van Siroos Feizaskari, maar krijgt vanaf dit seizoen les van Daniël. Op 8 maart zullen de heren in het junioren floret equipe deelnemen aan de landenwedstrijd.