Wie zijn onze trainers?

Bij SCA hebben wij maar liefst vijf trainers die onze leden te ondersteunen:

Matthijs Rohlfs

Floret & Degen Trainer

Daniël Nivard

Sabel & Floret Trainer

Arash Sheikh

Sabel Trainer

Rezk Nawar

Degen Trainer

Dirk Jan van Egmond

Assistent Trainer

Wat is hun achtergrond?

Matthijs Rohlfs

Hoofdtrainer van SCA

Matthijs geeft les op floret en degen tijdens de jeugd- en seniorentrainingen op maandag, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond. Verzorgt de nationale training (in opdracht van de KNAS) en de introductiecursussen.

Ik ben in 1991 op 10-jarige leeftijd begonnen met schermen en nam deel aan mijn eerste toernooi als pupil in 1993. Vanaf 1996 tot 2005 heb ik ieder jaar deelgenomen aan (Jeugd-)NK’s, EK’s en WK’s en heb ik onder andere negen individuele Nederlandse titels op floret behaald. Ik heb tijdens deze periode veel ervaring opgedaan en verschillende manieren van trainen ontdekt. Ik hou van alle facetten van de sport en ben van mening dat plezier en passie de basis zijn voor alle schermers, zowel recreatief als professioneel. Ik wil graag mijn ervaring als wedstrijdschermer en de liefde voor de sport overbrengen op de leden van SCA.

Sinds ik in 2005 begonnen ben met lesgeven heb ik de opleiding Maître d’Escrime (Schermleraar Niveau 4) afgerond, verzorg ik de wekelijkse nationale florettraining van de KNAS, heb ik schermster Saskia van Erven Garcia begeleid op de Olympische Spelen in London 2012 en ben ik onderdeel van het Floret Begeleidings Team van de KNAS.

De lessen voor SCA en de KNAS verzorg ik namens mijn eigen bedrijf Rohlfs Training & Coaching. Behalve mijn werk bij SCA geef ik bedrijfstrainingen, schermworkshops en privélessen voor bedrijven en individuen. In 2009 ben ik afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam.

Daniël Nivard

Hoofdtrainer van SCA 

Daniel geeft les op floret en sabel tijdens de jeugd- en seniorentrainingen op dinsdag-, woensdag, donderdag- en vrijdagavond.

Op 11-jarige leeftijd ben ik begonnen met schermen bij ASV Van Oeveren en heb hier de beginselen geleerd van SCA-erelid Bep van der Pol. Later ben ik overgestapt naar Schermvereniging Rana, waar ik les kreeg van Boudewijn en Ischa Mooren. Zij hebben mij tot een wedstrijdschermer gemaakt.  Als wedstrijdschermer heb ik meegedaan aan het Jeugd WK in Oostenrijk in 2005. Verder heb ik verschillende medailles gewonnen op NK’s en NJK’s.

Ik ben in 2008 begonnen met lesgeven bij SCA, en met mijn studie Sport Management & Ondernemen. In 2012 heb ik mijn studie SM&O afgerond en ben ik fulltime gaan lesgeven. Ik ben gediplomeerd Maître d’Escrime (Schermleraar Niveau 4 op floret en sabel) en tevens ben ik onderdeel van het Floret Begeleidings Team van de KNAS.

Buiten mijn werkzaamheden voor SCA ben ik eigenaar en oprichter van DNCoaching. Via mijn bedrijf wil ik het schermen bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Heb je interesse in een workshop, kinderfeestje of schoolschermen? Neem dan contact op via mijn website.

Arash Sheikh

Trainer van SCA

Arash geeft les op sabel tijdens de jeugd- en seniorentrainingen op donderdag.

Toen ik 10 jaar oud was raakte ik bekend met schermen in Iran. Mijn vader was degene die mij de eerste lessen in sabel gaf. Voor mij was het meteen raak. Snel werd mijn talent gezien door de toenmalige Iraanse nationale trainer en later door mijn Russische trainer. Als lid van het nationale sabelteam van Iran op jongere leeftijd en later lid van het Nederlandse sabelteam heb ik verschillende nationale en internationale trofeeën gewonnen. Op nationaal niveau ben ik Iraans en Nederlands sabelkampioen geweest. Ik heb aan verschillende FIE World Cups en (junioren) WK’s meegedaan.

Mijn kennis en ervaringen wil ik graag delen, dus besloot ik mij op te laten leiden tot sabelcoach. Begin 2017 heb ik in Budapest een opleiding van drie maanden tot sabel maître gevolgd en mijn diploma FIE Coaching Certificate gehaald. Deze opleiding werd door samenwerking van de FIE en de University of Physical Education Budapest aangeboden. Tijdens deze opleiding in Budapest kwam mijn doel om als professionele coach te fungeren dichterbij. Naast praktische coaching en training in oude en nieuwe technieken werd ik ook opgeleid door de Universiteit van Budapest in fysiologie, pedagogie, training theorie, sportpsychologie en ‘sport, strategie en management’. Sinds 2017 ben ik als schermleraar niveau 4 op sabel onderdeel van het Sabel Begeleidings Team van de KNAS.

Naast schermer en trainer ben ik IT-consultant. Ik ben afgestudeerd in informatica aan de Hogeschool van Amsterdam.

Rezk Nawar

Trainer van SCA

Rezk geeft les aan volwassen degenisten op vrijdag.

Ik begon met schermen in 1977. Eerst als een floret schermer, en later als epée schermer in AFC Alexandrië, Egypte. In 1981 behaalde ik mijn eerste nationale titel als epée junior in Egypte. Later betrad ik het nationale team van Egypte van 1981 tot 1992. In deze periode heb ik deelgenomen aan vele nationale, regionale (mediterrane) als internationale toernooien. Hieronder vallen de wereldbeker junioren (laatste 32), wereldkampioenschap junioren, Afrikaans kampioenschap (zilver) en Arabisch kampioenschap (3 maal goud).

Augustus 2013 was mijn “comeback” moment voor schermen. Na vele jaren niet geschermd te hebben, besloot ik weer deel te nemen aan vele nationale en internationale toernooien. Mijn hoogtepunt betrof het behalen van de zilveren medaille op het wereldkampioenschap veteranen Cat. 50j-59j in 2015 en later in de WKV 2016 behaalde ik de 13e plaats. Daarnaast heb ik het Nederlandse kampioenschap veteranen enkele keren gewonnen en de laatste 8 of 4 behaald op het reguliere KNAS toernooien.

Na al deze ervaringen, vond ik het tijd voor kennisoverdracht. Zodoende heb ik de laatste twee jaar vrijwillig epée lessen gegeven aan SCA schermers. In september 2020 werd ik officieel trainer bij SCA. Ik heb altijd resultaatgericht geschermd en wil graag schermers helpen die ook zulke doelen nastreven. Daarnaast geef ik graag lessen aan recreanten die eveneens enthousiast zijn.

Naast schermen, heb ik civiele techniek gestudeerd in Egypte en in Nederland tot postacademische niveau. Momenteel ben ik werkzaam als Sr. Constructief ontwerper in Nederland.

Dirk Jan van Egmond

Assistent-trainer van SCA

Dirk Jan ondersteunt de trainers op maandag, dinsdag (J2) en donderdag (J2) tijdens de reguliere trainingen en is daarnaast fanatiek wedstrijdschermer.

Ik ben 14 jaar geleden begonnen met schermen en heb sindsdien op hoog niveau meegedaan aan nationale en internationale wedstrijden, waaronder het EK en WK. In 2017 heb ik de Nederlandse titel bij de senioren gewonnen. Voor mijn studie en stage heb ik in London en Salzburg gewoond en daar getraind bij topclubs. Als assistent-trainer bij SCA hoop ik mijn ervaring en kennis door te kunnen geven aan andere schermers.