SCA’ers doen goede zaken in reeks toernooien december

Het einde van 2015 nadert en dat betekent ook dat het tijd is voor de laatste toernooien van dit jaar. Met wedstrijden in onder meer Lyon, Barcelona, Veldhoven, Bocholt en zelfs in Sharjah- Saudi Arabië, waren de SCA’ers er maar druk mee zo vlak voor kerst. De highlights van een bewogen weekend!

Lyon – Coupe du Monde (wereldbeker dames junioren floret) 
Voor Eline Rentier stond er nog een wereldbeker op het programma dit weekend. Lyon is voor haar het laatste kwalificatietoernooi voorafgaand aan het EJK in februari. Met 97 deelnemers was het veld sterk bezet. Na een prima poule waarin 3 om 3 werd gespeeld volgde op het tableau van 128 een partij tegen Biagiotti. Na een aanvankelijke achterstand kwam Eline goed terug tot 13-14, maar wist de laatste twee treffers niet te verzilveren. Eindresultaat na een leerzame dag is een 70e plaats in de ranking.

Barcelona – Coupe du Monde (wereldbeker heren junioren Floret + U23) 

In Barcela nam een hele delegatie Nederlands het op tegen de Europese wedstrijdtop bij de junioren. Namens SCA namen Edo Zoons en Daniël Giacon deel. Na een goede voorronde met drie winst- en drie verliespartijen bleek voor Edo het tableau van 128 het eindstation. De Brit Alexander Lloyd was met 15-12 te sterk. Daniël had een goede dag en creëerde met vier winst- en twee verliespartijen een goede uitgangspositie voor de eliminaties. Bij T128 werd gewonnen van de Rus Srebdolskiy met 15-10. Daarna volgde een partij tegen de als 23e geplaatste Italiaan Gridelli die met 15-8 (en 19 jaar!) nog een maatje te sterk bleek.Eindresultaat is een uitstekende plaats 44 voor Daniël en een nette plaats 77 voor Edo. Gefeliciteerd mannen!

Update: bij de senioren halen Daniël en Edo resp. een 28e en 36e plaats. Een uitstekend resultaat van beide heren! Volledige resultaten zijn hier gepubliceerd: http://bit.ly/1TJKHpa
Het heren floret team NL 1 eerder deze maand in Cabries:

Cabries teams:Heren floret team NL 1 14de en NL 27. NL Dames team 19de.

Posted by NL Floret Team on zondag 6 december 2015

 


Bocholt – Maestros Klup Challenge 
Ook dichter bij huis werd er geschermd. In Duitsland deed een aantal SCA’er meer aan de jaarlijkse Maestros Challenge in Bocholt, waar medailles werden behaald door Suhayl Nawar en Teun Jans-Köhneke. Ook Fynn Kowalczyck, Maria Jans-Köhneke en Hassan Nawar (degen) kwamen in actie. Suhayl schermt een perfecte poule en wint hier al zijn partijen. Na vrijstelling wordt bij de eliminaties gewonnen van Verfondern (10-6), Kamperschroer (10-3) en in de kwartfinale van Reinold (10-4), halve finale met 10-1 van landgenoot Thomas Dijkstra en in de finale wordt opnieuw gewonnen van een landgenoot: tegen Koen Walet was Suhayl met 10-1 te sterk.

Teun schermt bij de cadetten een prima voorronde met 4 winst en 2 verliespartijen. Na vrijstelling wordt het op het tableau van 16 tegen de Duitser Engeln 15-3. Vervolgens wint Teun met 15-5 en daarna met 15-10 van Ziebow en staat daarmee in de halve finale. Daar trok de Duitser Baldauf aan het langste eind: de partij werd verloren met 8-15. Teun pakt uiteindelijk welverdiend brons in dit zware deelnemersveld! Fynn schermt zowel bij de pupillen als bij de cadetten mee en wordt in die laatste categorie 18e.Bij de pupillen traden Fynn en Maria opnieuw aan. Fynn schermt een nagenoeg vlekkeloos toernooi en wordt pas in de finale gestopt door de Duitser Laub die met 2-10 te sterk bleek. Zilver dus voor Fynn die goed schermen heeft laten zien dit weekend! Bij de dames ging Maria goed van start met 4 winstpartijen in de poule. In de elimanties trof zij na vrijstelling de Duitse Ruers bij T16. Die partij werd helaas verloren met 2-10. Maria eindigt als 10e van de 25 deelnemers.Ook Hassan Nawar kwam in actie op zijn eerste degentoernooi. Hij weet 3 van de 6 partijen te winnen in de voorronde en plaatst zich als 18e op het tableau van 32. Na de eerste partij te winnen van Eggersmann (15-13) blijkt de ervaren Ruben Derksen te sterk: met 7-15 in het voordeel van Derksen eindigt Hassen op een mooie 15e plaats.

Sharjah – Saudi Arabië (Wereldkampioenschappen rolstoelschermen U17 & U23)
Aan de andere kant van de wereld verdedigt kersvers SCA-lid Elke Lale van Achterberg de Nederlandse eer op het WK rolstoelschermen. Elke zal de komende dagen in actie komen. We wensen haar heel veel succes!

Elke

 Veldhoven – Ferrum Vetum
Dan tot slot het Ferrum Vetum toernooi in Veldhoven. Hier namen onder meer Rick van der Weide, Jasmijn van der Weide en Anton Oskamp deel. Zodra de resultaten bekend zijn worden deze hier gepubliceerd.Alle schermers gefeliciteerd met de resultaten en coaches Daniel Nivard en Matthijs Rohlfs bedankt voor de inzet!
– SchermCentrum Amsterdam