Scheidsrechters bedankt!

Scheidsrechters zijn onmisbaar bij schermwedstrijden; ze leiden de partij, zorgen dat alles volgens de spelregels verloopt, houden tijd en scores bij. Hun neutrale rol levert een essentiële bijdrage aan de positieve sportbeleving van schermers en publiek. De meeste schermers weten dat natuurlijk wel, maar staan daar niet altijd bij stil. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak voor kennisgeving aangenomen.

Met de campagne “Onze Scheids, Mijn Held” willen we uitspreken wat elke schermer wel heeft, maar niet altijd laat blijken: waardering voor de scheidsrechter.

“Onze Scheids, Mijn Held” is een initiatief van het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Dit programma wordt uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF en heeft de steun van het ministerie van VWS, het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de MOgroep. Ook de KNAS neemt, samen met de NTTB en SBN, deel aan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ en maakt zich dus sterk voor de campagne “Onze Scheids, Mijn Held”.

SCA wil graag aanhaken bij deze actie en alle Nederlandse scheidsrechters, en de SCA scheidsrechters in het bijzonder, heel erg bedanken voor hun inzet gedurende vele jaren! We zullen als club ons best blijven doen om steeds nieuwe scheidsrechters op te leiden en deze te belonen voor de inzet van hun vrije tijd op schermtoernooien.

Namens het bestuur van SCA: dank!