SchermCentrum Amsterdam organiseert ‘fencing flashmob’ op Museumplein

Afgelopen juli deed de Italiaanse Schermbond een oproep aan alle schermverenigingen wereldwijd om door middel van een flashmob promotie te maken voor de schermsport. Vele verenigingen gaven gehoor aan de oproep en gedurende 10 minuten werd er in steden als Parijs, Beijing, New York en Sydney op straat geschermd. Via sociale media werden foto’s en video-opnamen van het evenement gedeeld met de hashtag #FENCINGMOB.

Ook SchermCentrum Amsterdam is deze uitdaging aangegaan en heeft met 40 jonge en volwassen schermers op het zonnige Museumplein in het centrum van Amsterdam geschermd. Het altijd drukke plein zorgde voor een groot aantal toeschouwers. De schermende kinderen hadden de dag van hun leven! De SCA trainers die de flashmob begonnen vonden het wel spannend om in volledig schermtenue het plein op te lopen en te beginnen met schermen, maar zoals de foto’s laten zien was het het helemaal waard!

Ouders en schermers deelden flyers uit, en ook veel oud-schermers kwamen een kijkje nemen. Hopelijk komen zij binnenkort weer eens langs op de vereniging. We bedanken de Italiaanse Schermbond voor deze promotie van het schermen wereldwijd!

Kijk hier voor een impressie van onze fencing flashmob.