SchermCentrum Amsterdam verdedigt florettitels op NK Equipe 2015

Den Bosch, 29 juni 2015 – In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 juni stond Sportcentrum Maaspoort in Den Bosch in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen Equipes. Dit toernooi is opnieuw succesvol verlopen voor SchermCentrum Amsterdam. Zowel bij de dames als heren floret werden de nationale titels gewonnen. Hiermee herhaalt SCA het succes van eerdere jaren: dit is het vierde jaar op rij dat de NK titel voor teams naar Amsterdam gaat.

Bij het equipeschermen schermen teams van 4 schermers wedstrijden tot 45 punten. Op zondag stond floret op het programma. Dit jaar bestond het floret damesteam uit Saskia van Erven Garcia, Eline Rentier, Aliya Dhuique-Hein en Myrthe Zoons. Met een combinatie van ervaring en jong talent in het team lagen de verwachtingen hoog. Na eerst te zijn vrijgesteld voor de kwartfinale verliep de halve finale tegen SchermClub Den Bosch probleemloos voor de dames. Al na twee partijen stond SCA op voorsprong en deze werd gestaag uitgebouwd. Met 45-22 in het voordeel van Amsterdam werd eenvoudig de finale bereikt. Hier volgde een partij tegen HollandSchermen. In die ontmoeting bleek de ervaring van routiniers Saskia en Eline doorslaggevend. Met 45-28 werd de partij beslist en was de eerste NK titel voor Amsterdam een feit.

Bij de heren begon het equipe van Max Janssen, Matthijs Rohlfs, Daniël Giacon en Dirk Jan van Egmond aan een succesvolle start van het toernooi. In de eerste ontmoeting werd met overmacht gewonnen van Delft Fencing Club met 45-8 voor SCA waarmee de finale een feit was. Hier mocht Amsterdam het, net als vorig jaar, opnemen tegen het team van HollandSchermen. Na diverse spannende partijen werd de ontmoeting uiteindelijk goed afgesloten met 45-38. Hiermee wonnen de heren floret goud en voor de vierde maal op rij de titel op het NK Equipe.

Team captain en trainer Matthijs Rohlfs over de floret teams: “Het is altijd een uitdaging om een titel te verdedigen. De druk lag bij ons, maar we hebben ons kunnen focussen op goed schermen met de overwinning als gevolg. Zowel de dames als de heren hebben vandaag een uitstekende teamgeest laten zien en als eenheid gestreden. Ik ben zeer tevreden met de prestatie.”

Naast floret nam SCA ook deel op de wapens sabel en degen. Het sabel herenteam verloor de eerste ontmoeting van schermvereniging Esprit met 40-45 en eindigt als 5e. Op het wapen degen zetten de dames Eline Rentier, Anne Bavelaar, Saskia van Erven Garcia en Kitty Fodor een bijzondere prestatie neer door hier het brons te pakken. In de strijd om plaats drie werd gewonnen van Schermen Rotterdam Zair. Het heren degenteam (Edo Zoons, Daniel Nivard, Edward Rocca en Lennaert Zwart) eindigt in een sterk deelnemersveld op plaats 4.

We willen Rick van de Weide bedanken voor het jureren, en Matthijs en Daniel voor het coachen.