Schermers SCA succesvol op NK Veteranen

Afgelopen weekend werd in Alkmaar het NK Veteranen georganiseerd door HollandSchermen.  SCA was aanwezig met zeven schermers op alle drie de verschillende wapens.

Rezk Aly Nawar, onze voormalige topschermer die kortgeleden het schermplezier terug wist te vinden bij SCA, schermde een zeer sterk toernooi. Hij wist het Allround klassement en het 40-49 klassement te winnen. Wij feliciteren hem met dit mooie resultaat! Hopelijk doen er volgend jaar meer SCA degenschermers mee aan het NK Veteranen.

Nico van Sterkenburg, David Aubert, Tjard de Cock Buning en Anton Oskamp namen op sabel de honneurs waar. Anton wist een perfecte voorronde helaas niet te belonen met een titel. Hij liet zich twee keer door oud-SCA trainer Erik van der Ham de halt toe roepen. Anton werd derde Allround en tweede in de 40-49 categorie. Nico werd knap vijfde. Tjard schermde zich naar een mooie achtste plek, en David naar een tiende plek.

Op floret had SCA zelfs vier deelnemers: Peter Sorber, Ruben Drukker, Rick van der Weide en David Donovan. De finale in het Allround klassement was een SCA onderonsje. Peter wist de titel te winnen ten koste van Ruben. De finale van 40-49 was vrijwel identiek, en weer won Peter van Ruben. Een mooi één-tweetje van SCA dus. David haalde een achtste plaats in het Allround klassemen, en de bronzen medaille in de 40-49 categorie. Rick schermde zich naar de eerste acht bij de mannen van 50-59.

Al met al erg mooie resultaten met twee van de drie herentitels. Natuurlijk hebben we nog veel meer veteranen in huis en we hopen dat ze volgend jaar meedoen! We bedanken Daniël Nivard voor het jureren.