Schermseizoen begint goed voor SCA

Een goede start van het nieuwe schermseizoen voor onze SCA’ers. Met op het programma het Randstadtoernooi in Alkmaar en het Koning Willem II toernooi in Tilburg + de “Gulden Klauw” in Sint Niklaas konden de schermers op alle drie de wapens aan de bak dit weekend.

Top sfeer in Alkmaar
Op zondag was de aftrap voor de jeugd van SCA met de categorieën tot en met de pupillen. Bij de kuikens gemengd wint Sil Kowalczyk knap het toernooi door in een spannende finalepartij met 8-7 te winnen van Fabian Koster. De vierde plaats is voor Jasper Nooij die in de halve finale van Sil verliest met 5-8. Verder eindigt Rutger Kok als 6e en wordt Luca Milic 9e. Gefeliciteerd mannen!

Over naar de benjamins gemengd waar Sam Fitzgerald een mooie 10e plaats weet te behalen. Ook Sanaa Cairo heeft een goede dag: na een winstpartij op het tableau van 32 (8-3) weet alleen de uiteindelijke nummer 5 Yin Man haar te stoppen. Sanaa eindigt als 12e in de ranking. Tot slot schermt Marwin Himmelreich in Alkmaar: hij eindigt op plaats 23.

Bij de pupillen maakt titelfavoriet Suhayl Nawar de verwachtingen waar door het goud te pakken. In de finale wint hij met 10-9 van Sam Wanyama. Gefeliciteerd met deze topprestatie Suhayl! Haiko Feltkamp weet een plaats in de top 8 te bemachtigen; hij verliest met 3-10 van de zilveren medaillewinnaar Sam Wanyama. Ook Kick de Goede was in vorm en schermde zich naar een plaats bij de beste 16: hij eindigt als 13e van de in totaal 21 deelnemers.

Dan de senioren. In een deelnemersveld met maar liefst 39 schermers kon er lekker worden geschermd. Het beste resultaat voor SCA werd neergezet door onze assistent-trainer Dirk Jan van Egmond. Na twee winstpartijen op SCA-trainers Daniel Nivard en Matthijs Rohlfs neemt hij het in de halve finale op tegen Quincy Dualeh van Ter Weer. Hier lukt het Dirk helaas niet om de partij naar zich toe te trekken; er wordt verloren met 6-10 en Dirk eindigt als 3e. Matthijs Rohlfs pakt een mooie notering in de top 8 en eindigt als 6e in de ranking. De volledige SCA resultaten bij de senioren zijn als volgt:

3. Van Egmond, Dirk Jan
6. Rohlfs, Matthijs
7. Donovan, David
9. Prommel, Wouter
11. Nivard, Daniel
12. Jans-Köhneke, Teun
17. Jacques, Nathan
21. Nawar, Suhayl
22. Broersen, Mees

Koning Willem II in Tilburg & Gulden Klauw in Sint Niklaas

Ook werd er degen geschermd dit weekend op het Koning Willem II toernooi in Tilburg. Rezk Nawar schermt goed en treft bij het tableau van 16 de jonge, maar fanatieke wedstrijdschermer Ruben Derksen. Er volgt een spannende partij die helaas eindigt in het nadeel van Rezk: met 14-15 wordt de partij verloren en Rezk eindigt als 10e. Ook voor zoon Hassan Nawar is het wedstrijdseizoen weer begonnen. Na een degelijke poule verliest hij op het tableau van 32 van Randy Postma. Eindresultaat voor Hassan is een 30e plaats. En dan tot slot de dames degen. Katelijn Kroese weet hier na vrijstelling de top 16 te bereiken. Uiteindelijk blijkt tegenstander Anyuta Kemmerling hier te sterk: de partij wordt verloren met 10-15 en Katelijn wordt uiteindelijk 10e.

Op het wapen sabel schermt nieuw SCA-lid Laura Talbot zich naar de kwartfinale van de “Gulden Klauw” in Sint Niklaas. Zij verliest met 12-15 van Nan van Rijckeghem. Laura werkt dit seizoen samen met Daniel Nivard en haar trainer Leo Sannen aan het verder uitbouwen van de wedstrijdresultaten. Veel succes Laura en welkom bij SCA!  Ook aanwezig in Sint Niklaas is SCA voorzitter Anton Oskamp die in een zinderende finale met 10-9 de winst pakt en als 1e eindigt in België. Gefeliciteerd Anton!

Daniël Giacon in Budapest
Verder van huis schermde Daniël Giacon een junioren wereldbeker in Budapest. Op het tableau van 64 wordt met het kleinst mogelijke verschil (14-15) helaas verloren en eindigt Daniël als 51e van de 175 deelnemers.

Felicitaties aan de schermers en wij bedanken coaches Matthijs, Daniel en Dirk Jan; scheidsrechters Nathan, Teun en Fynn plus de wedstrijdleiding Timon Hagen voor de inzet van afgelopen weekend!

randstad-3