Start JWK Plovdiv voor SCA

Here we go again! Na een meer dan succesvol verlopen EJK voor SCA (Daniël Giacon 5e individueel en brons op het team-event bij de cadetten floret) staan de komende dagen in het teken van de Wereldkampioenschappen voor cadetten en junioren. De stad Plovdiv, Bulgarije, is van 1 t/m 10 april opnieuw het decor van een internationaal titeltoernooi. We zijn trots op de SCA schermers die zich voor het JWK hebben gekwalificeerd. Gefeliciteerd allemaal!

Namens SCA nemen Katelijn Kroese, Daniël Giacon, Laura Talbot, Hassan Nawar en Bente Obdeijn deel. Een korte introductie van deze vijf toppers:

Op zaterdag 1 april  begint Katelijn Kroese met dames degen. Voor Katelijn is het haar eerste WK. De opgedane ervaring van het EK zal echter het nodige zelfvertrouwen geven en met de begeleiding van haar grote zus zal Katelijn ook nu weer proberen om morgen haar beste spel te laten zien.

Zondag 2 april is Plovdiv het domein van Daniël Giacon in de categorie heren cadetten floret. Met vorig jaar een top 16 notering op het JWK zijn de verwachtingen ook dit jaar weer hooggespannen. Ook Laura Talbot zal 2 april aantreden bij de dames sabel cadetten. Voor Laura is dit haar eerste WK. Na een maand intensief trainen hoopt zij op een verbetering van de behaalde resultaten tijdens het EK. Veel succes beiden!

Degentopper Hassan Nawar start op maandag 3 april. Schoolexamens gooiden roet in het eten voor zijn deelname tijdens het afgelopen EJK, maar Hassan is nu volledig opgeladen en klaar voor Plovdiv. Hoewel het de eerste keer is dat hij deelneemt aan een titeltoernooi (in de categorie heren degen cadetten) hebben wij alle vertrouwen in een mooi resultaat. Go for it Hassan!

Vervolgens is de beurt aan onze junior sabreur Bente Obdeijn. Na het afgelopen EK is er door Bente hard getraind om de wedstrijdervaring in resultaten om te zetten. Pupil en coach gaan er samen voor om op woensdag 5 april een goed resultaat neer te zetten. Het slotstuk van dit JWK is voor Daniël Giacon die bij de junioren floret opnieuw in actie komt op donderdag 6 april, en in het team op zaterdag 8 april. Beide junioren worden begeleid en gecoached door Daniël Nivard die mee is als assistent-trainer van de Nederlandse floretploeg.

Het volledige wedstrijdprogramma van het JWK is hier beschikbaar: http://fencingplovdiv.com/world/program/
Namens SCA wensen wij alle deelnemers heel veel succes en plezier de komende dagen!