Terugblik op succesvolle 23ste editie SISTA

Het was als vanouds gezellig op de 23ste editie van het SISTA-MMIT Internationaal Schermtoernooi in Amsterdam. Het toernooi zelf is een combinatie van equipe (team) schermen op zaterdag en het individuele toernooi op zondag. Foto’s en uitslagen van alle SCA’ers zijn te vinden op onze Facebookpagina: www.facebook.com/SchermCentrumAmsterdam 

De volledige uitslagen zijn beschikbaar via: http://bit.ly/1GJgZMn

Equipe – zaterdag 08-11-2014
Met 8 deelnemende equipes op 3 wapens was SCA goed vertegenwoordigd tijdens SISTA. Het equipe floret heren senioren leverde een tweede plaats op voor Team SCA, bestaande uit Dirk Jan van Egmond, Daniel Nivard, Rick van der Weide en Hendrik Brink. In een spannende finale tegen HollandSchermen kwam het team met 34-45 nét tekort voor de overwinning. Plaats drie ging naar het equipe ‘Two lefties and a righty’ met Timon Hagen, Micheal Dobbelsteyn en Nathan Jacques. 

Op het wapen degen wist team ‘Mixed Grill’ van Edward Rocca, Anne Bavelaar, Kitti Fodor en Floris Van Seumeren de overwinning binnen te slepen. Gefeliciteerd met een mooie eerste plaats!
Dan tot slot sabel. Ook hier wederom een groot aantal Amsterdammers op het podium. Anton Oskamp, Michiel van Diemen de Jel en David Aubert werden 1e met het tweede ‘Team SCA’. De derde plaats ging naar de heren van het SISTA equipe: Nico van Sterkenburg, Richard Vogel, Peter Sorber en Daniel Nivard.

SISTA – zondag 09-11-2014
Tijd voor het individuele toernooi. Bij de heren floret verschenen 28 deelnemers aan de start. Na een lange dag eindigde onze Dirk Jan van Egmond wederom op het podium. Ditmaal goud en eeuwige roem door een vermelding op de wissel ‘beker’!

‘Dirk steeg in de finale boven zichzelf uit. Nadat een super begin werd opgevolgd door een bijschakel moment van tegenstander Sebastiaan Borst wist hij in “sudden-death modus” met 14-13 te winnen. Een fantastische prestatie.’ – DN

In de middag volgden de dames floret. Eline Rentier schermde een vlekkeloos toernooi en pakte zo plaats 1 op het podium.

‘Eline heeft een foutloos toernooi geschermd en wist in de finale haar voormalige trainingsmaatje Milja Mondt eenvoudig weg te zetten. Zeer onder de indruk van haar spel.’ – DN

Plaats 3 was voor nieuw SCA lid Aliya Dhuique-Hein. Door technische vaardigheid, gecombineerd met de juiste Amerikaanse vechtlust is deze (13-jarige!) dame dit weekend bij de senioren op het podium geëindigd.

‘Aliya is onze nieuwe Amerikaanse ster. Hoewel ze pas net lid is bij SCA en erg jong, zie je dit niet af aan haar schermen. Plaats 3 op SISTA is een zeer knappe prestatie. We verwachten veel van haar dit seizoen en zijn bovenal blij dat ze zich al heel snel thuis voelt op de club.’ – DN

Alle SCA-deelnemers gefeliciteerd met de behaalde resultaten en tot volgend jaar!