Top 32 voor Daniël op wereldbeker Parijs

Onze jonge topper Daniël Giacon blijft verbazen! Hij maakte er op de prestigieuze CIP Parijs senioren wereldbeker een heel speciaal weekend van. Ten eerste door als 17 jarige het hoofdtableau van 64 te halen, maar helemaal door vervolgens de nummer twee van de wereldranglijst, de Amerikaanse Alexander Massialas, met maar liefst 15-8 te verslaan.
 
Massialas kon in Parijs geen grip krijgen op Daniël, die de partij zeer volwassen uitschermde. Massialas was vanwege zijn ranglijstpositie vrijgesteld van de kwalificatiedag, waar Daniël zich al met diverse sterke schermers had kunnen meten. Na een nette drie winstpartijen in de poule won hij de benodigde eliminatie voor plaatsing voor het hoofdtoernooi, en kwam de volgende dag met vertrouwen en ambitie de loper op.
 
In de ronde van 32 was de teamgenoot van Massialas, Geoffrey Tourette, met 11-15 nog te sterk. De boodschap is echter duidelijk: ook de wereldtop is niet veilig. Met zijn 32e plaats in Parijs is Daniël inmiddels gestegen naar de 117e plaats op de senioren wereldranglijst.Mocht de de partij gemist hebben of nogmaals willen kijken klik dan hier.

Vandaag schermde Daniël in het Nederlandse equipe. Tegen het sterke Korea werd in de ronde van 32 verloren. Geen winst, wel belangrijke ervaring.