Top weekend voor SCA in Breda en buitenland

Onze SCA’ers waren afgelopen weekend overal actief; van Breda tot Solingen. De hoogtepunten van dit schermweekend:

Rezk Nawar
Rezk Nawar mag zich inmiddels een echte routinier noemen in de schermwereld en is bijna ieder weekend wel op de loper te vinden. Dit keer stond voor hem het ‘Zilveren Wapen’ in Breda op het programma. Er waren veel ervaren wedstrijdschermers aanwezig in Brabant maar Rezk weet op dit niveau prima mee te komen en pakt zilver! Maar er is meer goed nieuws: na een plaats bij T16 op het WK Veteranen staat Rezk ook als vierde geplaatst op de FIE wereldranglijst (degen Categorie A). Gefeliciteerd met dit fantastische resultaat Rezk!
Laura Talbot
Inmiddels traint Laura volop bij SCA en worden de wedstrijdresultaten alleen maar beter. Bij de dames sabel in Breda schermt zij zich naar het goud. In de finale werd gewonnen van onze Esprit-dame Karen Fischer.
Matthijs Rohlfs
SCA trainer Matthijs Rohlfs gaf acte de présence in Brabant. Matthijs was in vorm en trof in de finale Sebastiaan Borst. De partij ging aanvankelijk gelijk op, maar Matthijs kon goed schakelen en pakte met een 15-11 overwinning het goud. Ook assistent-trainer Dirk Jan van Egmond had een prima dag en schermde zich naar een derde plek en een mooie podiumfoto! Gefeliciteerd!
podium-zilveren-wapen-floret
Katelijn Kroese
Verder van huis in Solingen schermde Katelijn Kroese de “Windmühlenmesser Cup”. De tegenstand was fel, maar Katelijn is in vorm en pakt in de poule 3 winstpartijen.
Na winst op het tableau van 128 en 64 treft Katelijn bij de beste 32 de Duitse Löhr. De partij is spannend maar wordt uiteindelijk verloren met 10-15. Eindresultaat voor Katelijn is een 24e plaats van de 155 deelnemers. Gefeliciteerd Katelijn.
Münchener Kindl
In München waren Teun Jans-Köhneke, Wouter Prommel en Fynn Kowalczyk samen met coach Daniël Nivard aan het bikkelen tegen de Duitsers. Het beste resultaat was voor Teun die een plaats bij de top 24 wist af te dwingen. Hij verloor hier met 9-15 van Markus Praus. Wouter Prommel eindigt in de top 64 en Fynn Kowalczyck bij de beste 128.
Dank aan coach Daniël voor de begeleiding!
Aliya Dhuique-Hein
Dan tot slot Aliya Dhuique-Hein, die in Samorin, Slowakije in actie kwam. Aliya (die nu in Tauber traint) schermde op de “Coupe de Samaria” zowel individueel als in equipe verband.

In de voorronde schermt Aliya sterk en worden 5 van de 6 partijen gewonnen. Dit resultaat is goed voor een 21e plaats in de ranking. Op het tableau van 128 en 64 wordt achtereenvolgens gewonnen met 15/7 en 13/9. Uiteindelijk wacht bij de beste 32 een partij tegen de Oekraïense Budenko. Die partij wordt verloren (13-15) en Aliya eindigt als 18e in de ranking (142 deelnemers!).

Het Duitse damesequipe eindigt na een lange dag schermen als 6e van de 26 teams.
Congratulations on the good results Aliya!