Topprestatie voor Daniël Giacon: brons op EK Sochi

Het was een meer dan succesvolle vrijdag voor Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam. Als één van de Nederlandse deelnemers die geselecteerd waren voor het EK junioren in Sochi, wist hij een derde plaats op het podium te bemachtigen in de categorie junioren floret.

In de poulefase wist Daniël al zijn partijen te winnen waarmee hij was vrijgesteld voor de eerste eliminatiepartij. Zijn landgenoten wisten helaas geen plek bij de beste 32 te bemachtigen en daarmee was Daniël de enige Nederland die nog kans maakt op een podiumplaats. Op het tableau van 32 volgt een partij tegen de Duitser Tom Gombos. Na een initiële voorsprong (4-0) voor Daniël kwam de Duitser terug en gingen de heren even gelijk op. Daarna werd door Daniël een voorsprong verder uitgebouwd en wist hij de partij uiteindelijk te winnen met 14-9. De volgende tegenstander is de Belg Stef van Campenhout. Ook deze partij weet Daniël te winnen, dit keer met 15-10.

In de kwartfinale wacht een partij tegen een internationale top schermer, de Italiaan Pietro Velluti Franzi. Er volgt een zeer spannende partij waarin Daniël de Italiaan uiteindelijk weet te verslaan met 15-7 en daarmee is een podiumplaats binnen!

In de halve finale mag Daniël het dan opnemen tegen opnieuw Italiaan; Davide Filippi. Beide mannen laten schermen op het hoogste niveau zien en zijn aan elkaar gewaagd. Maar uiteindelijk trekt Daniël helaas aan het kortste eind en verliest de partij met 15 – 10. Eindresultaat is een historische bronzen medaille en een verdere versteviging van de positie van Nederland in de internationale schermwereld. Wij feliciteren Daniël zelf, bondscoach Andrea Borella en coach Daniël Nivard met dit resultaat!

De volledige resultaten zijn beschikbaar via de volgende link: http://www.fencingtime.com/LiveResults/EuropeanJuniors2018/FTEvent983041.htm

dg-sochi