Topprestaties in Mödling: brons voor Daniël Giacon!

Met de 24ste editie van SISTA, de senioren wereldbeker in St. Maur en het ECC toernooi in Oostenrijk was het een drukbezet weekend voor SchermCentrum Amsterdam. De volledige resultaten van SISTA zijn hier te bekijken. We feliciteren Eline Rentier met haar overwinning! Zij was net terug uit het Franse St. Maur, waar zij heeft deelgenomen aan haar eerste wereldbeker bij de senioren. Eline heeft één partij gewonnen en is met ervaring en inspiratie teruggekomen.

Hoogtepunt van dit weekend vormde echter de 3e plaats van Daniël Giacon op het Europese Cadetten Circuit in Mödling met 270 deelnemers.

Het cadetten circuit is een reeks van kwalificatietoernooien door heel Europa waar schermers uit de leeftijdscategorie van 14 tot 17 jaar punten kunnen verdienen voor deelname aan de Europese Jeugd- en Wereldkampioenschappen. Het niveau ligt daarom ook hoog: de beste jeugdschermers uit Europa strijden om een plaats op het podium. Namens Nederland namen 9 schermers deel, waaronder de 14-jarige Daniël Giacon.

Een goede start
De voorronde begon goed voor Daniël die met 4 winst en één verliespartij prima kon meekomen met het hoge niveau. Met dit resultaat plaatst hij zich als 60e op het tableau van 256. In de daaropvolgende partijen werd afgerekend met Kosma Kozielewski (POL), Alexandru Sirb (ROU) en Bogdan Barmakov (RUS). Bij de laatste 32 volgende een zenuwslopende partij tegen de Italiaan Lorenz Lauria. Beide heren gingen gelijk op en uiteindelijk wist Daniël de partij met 15-14 te beslissen. De eliminatiepartij bij de laatste 16 verliep eenvoudiger: met een stand van 15-9 werd gewonnen van de Belgische Sam Ruysseveldt. Daarmee was een plaats in de kwartfinale een feit!

Halve finale
Ook de kwartfinale werd overtuigend gewonnen. Tegen de uit Rusland afkomstige Vladislav Mylnikov werd het 15-10 voor Daniël. Aan deze succesreeks kwam pas een einde in de halve finale waar het niveauverschil minimaal was. De Hongaar Tamas Mendrey trok dit keer met 15-14 aan het langste eind en won de partij. Eindresultaat na een lange dag schermen is welverdiend brons voor Daniël Giacon die hiermee een stap dichterbij plaatsing voor het EK is.

Speciale vermelding voor Edo Zoons die na de voorronde met 5 winstpartijen als hoogste Nederland in de ranking stond op plaats 49.

Overige resultaten:

Cadetten heren individueel (266 deelnemers)
3. Daniël Giacon (SchermCentrum Amsterdam)
79. Edo Zoons (SchermCentrum Amsterdam)
182. Axel Zoons (SchermCentrum Amsterdam)

Cadetten heren team
Top 8.

Cadetten dames individueel (216 deelenemers)
79. Aliya Dhuique-Hein (SchermCentrum Amsterdam)
107. Myrthe Zoons (SchermCentrum Amsterdam)

Cadetten dames team
Top 16.  

Copyright foto: Dora Barens Kinderfotografie.

Uitslagen Modling