Topprestaties van SCA schermers op EK jeugd

Een grote delegatie jeugdschermers van SCA heeft deelgenomen aan het jeugd EK in Foggia, Italië. Er werden weer enkele topprestaties geleverd, waaronder een 6e plaats voor Daniël Giacon bij de junioren floret en een 9e plaats voor Bote Schaafsma bij de cadetten sabel. Het Nederlandse floret juniorenequipe werd 5e, mede dankzij Daniël en Teun Jans-Köhneke. Drie SCA coaches waren actief in de nationale trainersstaf. Wij blikken samen met hen terug op een geslaagd EK.

Suhayl in actie

Matthijs Rohlfs was mee als coach voor de floret cadetten. Hij zegt: ” Het is een goede ervaring geweest voor onze eerstejaars cadetten, die keihard gevochten hebben. Zij nemen deze ervaring mee naar het JWK en de volgende seizoenen, waarin we nog vaak van hun schermkunsten zullen genieten”.

Resultaten:
Tessa Koster, 61e op EK cadetten floret
Suhayl Nawar, 24e op EK cadetten floret individueel en 13e met team

Daniël in actie

Bij de floret junioren was Daniël Nivard verantwoordelijk voor de technische en mentale steun op het EJK. Hij vertelt het volgende over Teun en Daniel: “Ik ben blij met het schermen dat ik gezien heb. Bij Daniël was er na de medaille van vorig jaar stiekem wel veel druk. Hier wist hij toch goed mee om te gaan. We leren weer van de kwart finale en kijken waar we kunnen verbeteren voor JWK. Teun schermde ook een sterk toernooi en je ziet hem langzaamaan steeds volwassener op de loper worden.”

Resultaten:
Daniël Giacon, 6e EK junioren floret
Teun Jans-Köhneke, 51e EK junioren floret
Floret junioren team, 5de

Bote in actie

Arash Sheikh-Hosseini heeft er twee lange weken op zitten. Hij was verantwoordelijk voor het coachen van zowel de cadetten als de junioren. Zijn terugblik op het EJK is kort maar krachtig: “Ik ben trots op de prestatie van de SCA sabreurs en met name Bote en Marleen. Ze hebben kunnen laten zien dat ze tot de top van EU kunnen horen.”

Resultaten:
Bote Schaafsma, 9e EK cadetten sabel en 43e EK junioren sabel
Marleen Buitenhuis, 22e EK junioren sabel
Jimi Buser, 68e EK junioren sabel
Sabel junioren team, 14e

En last-but-not-least zijn we natuurlijk trots op onze enige degen schermster die zich voor het EJK had geplaatst. Ook voor Katelijn Kroese was dit een leerzame wedstrijd en hopelijk ook een leuke ervaring!

Resultaten:
Katelijn Kroese, 76e EK junioren degen