Topresultaten voor Elke van Achterberg op EK Rolstoelschermen

SCA’er Elke van Achterberg heeft goede resultaten neergezet op het EK Rolstoelschermen in Casale Monferrato. Samen met coach Matthijs Rohlfs en moeder Gaby van Achterberg werd afgereisd naar Italië om op het hoogste niveau te schermen tegen de beste schermers uit Europa.

Het beste resultaat zet de pas zestienjarige Elke neer op het wapen degen. Hier wordt een goede voorronde geschermd met drie winstpartijen. Op het tableau van 16 verliest Elke met 2-15 van de Hongaarse Krajnyak. Eindresultaat is een 10e plaats voor Elke op dit zwaar bezette toernooi. Sidenote: dit is het eerste EK voor Elke en meteen ook haar beste resultaat in het senioren-circuit. Een resultaat om trots op te zijn!

Op floret weet Elke de poule door te komen om vervolgens in de eliminaties te schermen tegen de uiteindelijke nummer drie van Europa. Die partij wordt helaas verloren en Elke eindigt hier uiteindelijk als 16e. Trainer en coach Matthijs Rohlfs over de prestaties van Elke op het EK: “Het EK was voor Elke een toernooi om ervaring op het hoogste niveau op te doen. Dat is zeker gelukt en de resultaten zijn hoopgevend. Ze is twee keer de poule doorgekomen, heeft partijen gewonnen en ook goed gestreden in de verloren partijen tegen de beste schermsters in Europa. In de toekomst zijn mooie prestaties mogelijk!”

De goede resultaten op het EK zorgen er ook voor dat Elke stijgt op de wereldranglijst senioren. De huidige ranking is een 28e plaats op degen en een 30e plaats op floret.

Welkom thuis Elke en we kijken uit naar de prestaties op de komende toernooien!

Elke-1