Twee keer erepodium bij Zilveren Floret

Op zondag 28 oktober werd in de Bernard Kazerne te Amersfoort het Zilveren Floret toernooi georganiseerd door de militaire schermvereniging KMSV. Ondanks de afwezigheid van enkele prominente SCA-ers waren we alsnog met een flinke groep aanwezig. Matthijs Rohlfs en Gabriella Ramdhan schermden zich beiden naar een zilveren medaille. Gefeliciteerd!

Gabriella en Jasmijn van der Weide waren de enige SCA dames in het toernooi, alhoewel we ons gastlid Milja Mondt ook altijd aan zullen moedigen. Jasmijn werd helaas uitgeschakeld op het tableau van 16. Na de voorrondes stond Gabriella als vierde geplaatst op het tableau. Na een vrijstelling versloeg ze Sascha Strankinga. In een uitstekend geschermde halve finale gaf ze een vroege voorsprong tegen Lola Tulen niet uit handen. De finale tegen Milja ging minder goed en Gabriella moest genoegen nemen met de tweede plaats. Een leerzame ervaring!

Bij de heren namen behalve Matthijs ook Daniël Nivard, Peter Sorber, Rick van der Weide, David Donovan, Hendrik Brink en Timon Hagen deel. KNAS voorzitter Peter schermde een prima voorronde waar hij veel jonge tegenstanders wist te verrassen. Hendrik kwam goed de voorronde door en maakte het zijn tegenstander in de eliminatie flink lastig. Uiteindelijk wisten Peter, Daniël en Matthijs zich bij de top acht te plaatsen. Hier werd Daniël uitgeschakeld door Matthijs, en Peter door Jim van Tol. In de halve finale won Matthijs vervolgens van Jim. De finale tussen Sebastiaan Borst en Matthijs was spannend en duurde de volledige 9 minuten. Een kleine voorsprong van Matthijs werd weggewerkt door Sebastiaan, maar later weer omgedraaid door Matthijs. Pas aan het einde van de partij wist Sebastiaan weer een voorsprong op te bouwen en kwam Matthijs een paar seconden te kort om gelijk te maken. Hij verloor met 13-14 op tijd.

Al met al een leuk toernooi met zowel de oude SCA garde en nieuwe wedstrijdschermers! Complete uitslagen zijn hier te vinden.