Verslag SCA op JWK Bourges

De afgelopen dagen heeft het thuisfront kunnen meegenieten van de verrichten van de SCA’ers Edo Zoons, Daniël Giacon, Myrthe Zoons en Eline Rentier op het Jeugd wereldkampioenschap schermen in Bourges. Hoogtepunt was de T16 notering van Daniël die 14e wordt op het JWK in de categorie heren cadetten floret! Na een lange dag met goed schermen werd uiteindelijk in de strijd om een plaats bij de beste 8 verloren van de Japanner Fujikura met 13-15. Een topprestatie van Daniël en iets waar we als club meer dan trots op zijn!

Myrthe schermde zowel bij de cadetten als junioren. Bij de cadetten floret pakt Myrthe twee winstpartijen in de poule maar dat is helaas niet genoeg om de eliminaties te mogen schermen: Myrthe eindigt op plaats 67. Bij de junioren floret is het spannend in de eliminatiepartij tegen Guerra Acosta. Myrthe komt dichtbij maar verliest uiteindelijk met 10-12 en eindigt op een prima plaats 76!

Dan Edo Zoons. Bij de cadetten draait Edo een prima poule en pakt hier drie winstpartijen. Bij T128 verliest Edo van de Portugees Guimareas en eindigt als 69e. Bij de heren junioren floret wint Edo twee partijen in de poule, maar dat is niet genoeg om door te mogen naar het tableau. Edo eindigt hier als 115e.

Voor Eline Rentier verliep de voorbereiding op het JWK niet zonder problemen. Door een huis-tuin en keuken ongeluk raakte haar schermhand beschadigd en was het nog maar de vraag of Eline kon schermen op het JWK. Met wilskracht stond zij alsnog op de loper bij de junioren floret individueel en met het equipe. Individueel wint Eline de eerste 2 partijen in de voorronde. Op het tableau verliest Eline met 7-15 van Bitterova. Zij eindigt als 79e.