Zeer succesvol 10e Korenbloemtoernooi voor SCA

Op 24 en 25 mei werd in Wageningen het 10e Korenbloemtoernooi georganiseerd. Zoals ieder jaar was het een groot toernooi met veel categorieën en deelnemers en was SCA aanwezig met een flinke groep schermers.

Op zaterdag waren de kuikens en pupillen op floret aan de beurt, en bij degen de cadetten. Bij de kuikens was er aan het einde van de toernooidag een mooie finale tussen twee SCA-ers. Caspar Prillevitz moest het opnemen tegen Suhayl Nawar. Suhayl won de finale overtuigend met 8-3. Gefeliciteerd!

Bij de pupillen waren er ook goede prestaties: Wouter Prommel, die nog minder dan een jaar schermt, liet zien dat hij heel erg vooruit is gegaan de afgelopen periode. Hij moest het in de eliminatie opnemen tegen een sterke Belg. Hij wist deze partij helaas net niet te winnen. Sjoerd Noordhoek schermde een sterk toernooi. Zelf met last van zijn nek wist hij het zijn eveneens Belgische tegenstander zeer moeilijk te maken. Allebei de heren zijn goed op weg! Axel Zoons had een iets mindere dag en ging eruit bij de eerste 16. Volgende keer weer beter. Daniël Giacon schermde zeer goed. De uitdaging bij de pupillen was minimaal, maar het trainingsdoel was om geconcentreerd te blijven schermen. Dit lukte prima en de uitslag in de finale was 15-3. Het tweede goud was binnen.

Ook op degen ging het goed. Floris van Seumeren moest het helaas al snel opnemen tegen clubgenoot Edward Rocca en verloor met 14-15. Hierna moest Edward tegen de nummer één van het tableau en wist deze overtuigend te verslaan. Edo Zoons had zich via de andere kant van het tableau inmiddels ook naar de halve finale geschermd. Hij won zijn partij, terwijl Edward net verloor van Randy Postma in de halve finale. Gelukkig maakte Edo dit weer goed door in de finale van Randy te winnen. Gefeliciteerd met de derde gouden medaille van het weekend!

Op zondag waren de benjamins en de cadetten/junioren aan de beurt. Van SCA waren verschillende toppers aanwezig. Nicky Jans had een zeer goede dag en schermde zich naar een zeer verdiende derde plek. In de halve finale verloor hij met 10-8 van Baris Benli, de uiteindelijke winnaar. Doordat er een Pools meisje tweede werd is Nicky zelfs tweede bij de jongens geworden. Verder schermde Quinten de Raeve zich naar de top 16, waar we zeer tevreden mee zijn. Ook Suhayl, die als kuiken bij de benjamins mee deed, kwam goed mee! Taco Hefting had een wat mindere dag. Dit kan wel eens gebeuren, volgende keer beter!

Bij de cadetten begonnen Daniël en Erik Albert goed en Edo iets minder. In de tweede ronde was het juist Erik die even helemaal de weg kwijt was. Hierna pakten alle drie de SCA-ers het spel weer goed op. Erik versloeg de nummer één van de Nederlandse juniorenranglijst, Florens Pfann. Hij verloor vervolgens nipt van Job de Ruiter in de kwartfinale. Edo schermde zich naar de halve finale, maar verloor hier ook van Job. Daniël schakelde in de halve finale met goed schermen Olivier de Jong uit. Helaas was het weer Job die in de finale Daniël uitschakelde. SCA heeft hem dus in het vizier! We feliciteren Daniël en Edo met hun tweede medaille van het weekend.

SCA bedankt Myrthe Zoons, Timon Hagen en Dirk-Jan van Egmond voor het jureren, en Daniël Nivard en Matthijs Rohlfs voor de twee dagen coachen. Het was weer een mooi weekend!