Zegevierend SCA tijdens 42e Wapen van Vlagtwedde

Het “Wapen van Vlagtwedde” is voor velen een bekend én favoriet toernooi op de schermkalender. Ook bij SCA reist ieder jaar een grote delegatie af naar het hoge Noorden om het hier op te nemen tegen schermers uit binnen- en buitenland.

De aftrap zaterdag was voor de cadetten (44 deelnemers). Bij de heren begonnen Wouter Prommel, Teun Jans Köhneke, Fynn Kowalczyk, Suhayl Nawar en Joppe Sorber vroeg aan het toernooi. Teun was in vorm en wint al zijn partijen in de voorronde. Ook het tableau verloopt soepel; één vrijstelling en  2 winstpartijen later mag Teun het opnemen tegen clubgenoot Joppe Sorber. Die partij wordt relatief eenvoudig gewonnen met 15-3. Ook Wouter wint al zijn partijen in de voorronde en gaat net als Teun volle bak het tableau in. Na een vrijstelling en 4 winstpartijen blijkt het een SCA onderonsje te worden in de finale. Uiteindelijk is de winst voor Teun en pakt Wouter zilver in Groningen. Joppe wordt uiteidenlijk 5e, Fynn en Suhayl eindigen bij T16. Gefeliciteerd met de resultaten heren!

Dan over naar de dames cadetten (14 deelnemers) waar Maria Jans Köhneke en Mare Feltkamp in actie komen. Maria schermt een goede poule, krijgt een vrijstelling op het tableau en wint haar eerste eliminatiepartij met overmacht: 15-0. De daaropvolgende partij tegen de Deense Damgaard wordt jammer genoeg verloren. Eindresultaat voor Maria is een mooie 3e plaats! Mare wint haar eerste eliminatie met 15-4 en moet het daarna opnemen tegen de Duitse Neuman. Zij blijkt te sterk: de partij wordt verloren met 3-15 en Mare eindigt als 7e in de ranking.

Bij de senioren schermen Dirk Jan van Egmond, Daniël Giacon, Timon Hagen, Rick van der Weide, Nathan Jacques, Peter Sorber en Matthijs Rohlfs. Na een wisselende voorronde winnen de heren allemaal hun eerste eliminatie. Vervolgens treffen Dirk Jan en Timon elkaar. Een stunt blijft uit en de partij wordt gewonnen door Dirk met 15-4. Voor Timon betekent dit een 16e plaats in de ranking. Nathan treft clubgenoot Patrick Post in zijn tweede eliminatie. Patrick wint de partij met 15-3 en Nathan eindigt uiteindelijk als 12e. Rick treft bij de 16 trainer Matthijs Rohlfs tegenover zich en weet die partij niet te winnen. Hij eindigt als 15e. Ook Peter weet zijn partij bij de 16 helaas niet te winnen. Hij verliest van Sebastiaan Borst en wordt 11e.

podium-senioren

Na winst tegen Martijn de Haas moet Dirk het bij de beste 4 opnemen tegen Sebastiaan Borst. Eerdere ontmoetingen tussen de twee hebben uitgewezen dat de heren aan elkaar gewaagd zijn en Ter Apel bleek geen uitzondering. In een thriller van een partij wordt het 14-15 voor Borst en eindigt Dirk op het podium als 3e.

Daniel Giacon gaat goed van start en wint na vrijstelling de daaropvolgende eliminaties van Alexander Moraru en clubgenoot Patrick Post. Dan volgt een partij tegen trainer Matthijs Rohlfs in de halve finale. De heren zijn aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk is het routinier Matthijs die de partij winnend weet af te sluiten met 15-14. Daniël eindigt als 3e.

Matthijs was als vanouds in vorm en wint alle partijen in de voorronde. Ook de daarop volgende eliminaties blijken geen probleem (15/1), (15/5) en spannend wordt het pas tegen Daniël Giacon in een partij die Matthijs nipt weet te winnen (15/14). De finale tegen Sebastiaan Borst weet hij winnend af te sluiten en daarmee is het eerste goud voor SCA dit weekend een feit!

Dan tot slot de pupillen heren floret. Onze Suhayl Nawar pakt hier knap het goud na een spannende finalepartij tegen de Deense Jonas Karlsen. Het wordt uiteindelijk 15/9 voor Suhayl; gefeliciteerd!

Overige resultaten uit Ter Apel:

Kuikens heren
1. Sil Kowalczyk

Sil schermt een goede poule en weet hier al zijn partijen te winnen. Dat succes wordt doorgezet tijdens de eliminaties en hij eindigt uiteindelijk bovenaan het podium. Gefeliciteerd Sil!

Benjamins heren
3. Milo Vermaas
6. Sil Kowalczyk

Junioren heren
3. Wouter Prommel
5. Nathan Jacques
16. Fynn Kowalczyk

Irish Open
Ook nieuws vanuit Ierland; Laura Talbot pakt goud op de Irish Open en een medaille voor jeugd onder 18. Topprestatie Laura! Ward Kloots schermde ook tijdens de Irish Open en haalde hier de top 16.

laura

 

Heidenheim

In Heidenhem tot slot schermde Katelijn Kroese zowel individueel als in teamverband. Op het individuele toernooi eindigt zij op plaats 143 in de ranking van in totaal 203 deelnemers. Het teamevent verloopt goed en Team NL met Katelijn pakt een mooie plaats 11.

Wij bedanken de coaches Matthijs & Daniël voor hun inzet. Het was weer een geslaagd weekend!