Zes nationale titels voor SchermCentrum Amsterdam tijdens Nederlands Jeugdkampioenschap schermen

Het Nederlands Jeugdkampioenschap schermen in Breda is succesvol verlopen voor SchermCentrum Amsterdam. Naast de zes nationale titels wint de vereniging met 16 medailles allround ook de verenigingsbeker.

Traditiegetrouw is het NJK voor veel jeugdschermers de afsluiting van het wedstrijdseizoen. Met ruim 50 deelnemers op zowel floret als degen en sabel – en verspreid over de diverse categorieën – waren schermers van de Amsterdamse vereniging goed vertegenwoordigd op het toernooi. Samen met coaches Matthijs Rohlfs, Daniël Nivard en Dirk Jan van Egmond waren er zowel op zaterdag als zondag sportieve successen te vieren.

Goud was er onder meer voor Daniël Giacon die net als in voorgaande jaren opnieuw de Nederlandse titel weet te winnen. Met sterk schermen gedurende de hele dag was hij in de finale te sterk voor Axel Zoons en wint hier met 15-5. Ook in de categorie junioren floret was er succes voor het schermtalent uit Aalsmeer: hier eindigt Daniël als 3e na een spannende partij tegen Job de Ruiter die wordt verloren met 15-10.

Bij de dames floret junioren heeft Aliya Dhuique Hein weinig problemen met het deelnemersveld: zij wint de finalepartij tegen Veerle Meulenaar met 15-9 en pakt daarmee ook de Nederlandse titel. In haar eigen leeftijdscategorie, dames cadetten, moet Aliya alleen Veerle Meulenaar voor zich dulden. Hier eindigt zij als tweede in de ranking.

In de categorie dames sabel junioren wint Laura Talbot de Nationale titel. Dames en heren sabel schermen gemengd en Laura eindigt als hoogste dame in de ranking.

19055245_1399058360140488_2097570876680050917_o

Ook de jongere deelnemers weten diverse NK titels op hun naam te schrijven. Zo is er goud voor Suhayl Nawar die bij de pupillen floret de finale wint van Gijs Reurekas met 15-10. Op het wapen degen steelt Katelijn Kroese de show. Katelijn traint zowel bij SCA als Robbschermen en is dit seizoen meer dan in vorm. Bij de dames cadetten pakt zij het goud, na in een zenuwslopende finale te winnen van Claire Kooiman met het kleinst mogelijke verschil: 15-14. Een categorie hoger (degen dames junioren) weet Katelijn als derde te eindigen. In de halve finale wordt verloren van Day de Wijn met 15-8. Dan tot slot de dames benjamins. Op het wapen degen is de eerste plaats voor Livia Di Leo. In de finale wordt het spannend maar weet Livia uiteindelijk met 10-9 te winnen en hiermee is de zesde titel voor SCA een feit.

De volledige resultaten voor SchermCentrum Amsterdam zijn als volgt:

GOUD
Daniël Giacon – heren cadetten floret
Laura Talbot – dames junioren sabel
Aliya Dhuique Hein – dames junioren floret
Suhayl Nawar – heren pupillen floret
Katelijn Kroese – dames degen cadetten
Livia Di Leo – benjamins cadetten (gemengd)

ZILVER
Aliya Dhuique-Hein – dames cadetten floret
Bote Schaafsma – heren junioren sabel
Hassan Nawar – heren cadetten degen
Maria – Jans Köhneke – dames pupillen floret
Laura Talbot – dames cadetten sabel

BRONS
Bote Schaafsma – heren cadetten sabel
Katelijn Kroese – dames junioren degen
Hassan Nawar – heren junioren degen
Daniël Giacon – heren junioren floret
Maria-Jans Köhneke – dames cadetten floret

We blikken wederom terug op een succesvol NJK. Met goede resultaten in de breedte – op alle wapens en in meerdere categorieën – mogen deelnemers en coaches tevreden zijn. Een mooi einde van een seizoen hard werken en we zijn blij om te zien dat dit ook tot mooie resultaten leidt. Dank aan de coaches Matthijs Rohlfs, Daniel Nivard en Dirk Jan van Egmond voor de begeleiding, Timon Hagen voor de adequate wedstrijdleiding en Rick van der Weide voor het jureren. En ook aan alle overige vrijwilligers voor hun inzet. Dank voor een top weekend!