Ben je 17 jaar of ouder en wil je schermen proberen bij SCA? Onze volgende introductiecursus start op vrijdag 17 februari en bestaat uit vier lessen op vier opeenvolgende vrijdagavonden (17 februari, 24 februari, 3 maart en 10 maart). Het inschrijfgeld is €60 voor de hele cursus. UPDATE: Geen beschikbare plaatsen meer. Houd de SCA website in de gaten voor een volgende cursus, of neem contact met ons op voor een plek op de reservelijst voor de aankomende cursus.

Wil je een proefles voor jeugd? Maak dan hier een afspraak.

Meld je aan

Waarom schermen?

Schermen is een moderne vechtsport waarbij je atletisch vermogen combineert met de mentale en competitieve focus van schaken.

De drie disciplines van het moderne schermen zijn degen, floret en sabel, ieder met hun eigen unieke karakteristieken. Schermen is één van de weinige sporten die bij alle moderne Olympische Spelen op het programma hebben gestaan. Het is een uitdagende sport die je helpt bij het verbeteren van je coördinatie, focus, snelheid en conditie. Het is ook een leuke manier om nieuwe vrienden te ontmoeten! Probeer het eens uit bij ons!

De voordelen van schermen:

  • Het is een fysieke sport die je fit en gezond houdt.
  • Je verbetert je mobiliteit en motorische vaardigheden.
  • Je leert je eigen doelen stellen en kan hieraan werken in een motiverende omgeving.
  • Je ontwikkelt essentiële levensvaardigheden, zoals zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen.
SCA_Introductiecursus_voor_volwassenen

Onze introductiecursus

Bij de introductiecursus van SCA leer je de basistechnieken van schermen met de floret of sabel als hoofdwapen. De cursus is een uitstekende manier om met schermen te beginnen en je bekend te maken met onze mooie sport.

De introductiecursus bestaat uit 4 lessen van 1 uur ieder. Tijdens de lessen komen de belangrijkste basisvaardigheden aan bod, zoals:

  • Houding en voetenwerk
  • Aanvallen en verdedigen; steken en afweren
  • Regels en strategie
  • Het schermen van een duel

Na het afronden van de cursus heb je de belangrijkste technieken en tactieken onder de knie, en ben je in staat om zelfstandig partijen te schermen. Je hebt een goed beeld van schermen en SCA, en bent klaar om door te stromen naar onze andere trainingen.

SCA_Introductiecursus_voor_volwassenen

De volgende cursus

De volgende introductiecursus start op vrijdag 17 februari.

Data

De volgende data zijn vrijdagen 17 februari, 24 februari, 3 maart en 10 maart.

Tijd

Van 20:30 tot 21:30

Locatie

Schermhal, Frans Otten Stadion (IJsbaanpad 43)

Kosten

€60 voor de hele cursus

Nodig

Lange trainingsbroek, t-shirt, indoor sportschoenen, waterfles en handdoek. Je krijgt schermmateriaal van de vereniging.

Ons Corona protocol

We willen onze nieuwe bezoekers graag een veilige en verantwoorde training bieden. We vragen deelnemers om voor vertrek van huis de handen te wassen of te ontsmetten. Blijf thuis als je verkouden of ziek bent.

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in. Je ontvangt een bevestiging op het door jou ingevulde emailadres.

Meld je aan

Vragen?

Please visit our FAQ page to learn more about fencing and its benefits.