Alle leden van SchermCentrum Amsterdam krijgen volledige toegang tot de SCA-faciliteiten en trainingen voor één vaste prijs.

Je wordt ook uitgenodigd voor SCA-evenementen, waaronder onze jaarlijkse BBQ en clubkampioenschappen.

Word lid van SCA!

Wil je lid worden van SchermCentrum Amsterdam? Download dan hier het aanvraagformulier.

Lid worden

Lid worden van Schermcentrum Amsterdam kan eenvoudig door een registratieformulier in te vullen. Dit kan op twee manieren:

  1. Nadat je een introductiecursus hebt gevolgd ontvang je een inschrijfformulier van een van de trainers.
  2. Wij vragen u graag het formulier in te vullen, te ondertekenen (dat kan digitaal), en te mailen naar leden@schermcentrumamsterdam.nl.

Zodra uw aanvraag is verwerkt, bent u lid van de grootste en meest betrokken schermvereniging van Nederland. Welkom!

Lidmaatschapsrijzen

SCA maakt onderscheid tussen vier lidmaatschapscategorieën, elk met een maandelijkse contributie.

Soort
Contributie

Jeugd (tot 18 jaar)

€33 per maand


Student (met studentenpas)

€40 per maand


Volwassenen

€47 per maand


Gastlid (KNAS lid via andere vereniging)*

€31 per maand


Eenmalige training (exclusief individuele les)

€15 per training


*Gastleden krijgen geen individuele lessen van de trainers van SCA en nemen geen deel aan de clubkampioenschappen en ALV.

De contributie wordt maandelijks per automatische incasso geïnd.

KNAS

Alle SCA-leden worden automatisch lid van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS). Hiervoor betalen zij een jaarlijkse bijdrage. Deze bijdrage is €34,80 voor leden t/m 20 jaar en €69,90 voor leden van 21 jaar en ouder. De bijdrage wordt één keer per jaar automatisch geïncasseerd.

Het KNAS-lidmaatschap is verplicht voor alle schermers in Nederland omdat het een aansprakelijkheidsverzekering biedt voor schermers en schermverenigingen. Bovendien gebruikt KNAS deze bijdrage voor de ondersteuning van de landelijke schermsport.

Opzeggen

Als je je SCA-lidmaatschap wilt opzeggen, moet je een e-mail sturen naar leden@schermcentrumamsterdam.nl. Hierbij wordt een opzegtermijn van één kalendermaand in acht genomen.

Je kunt je lidmaatschap alleen opzeggen door het bovenstaande emailadres te gebruiken – alleen je coaches op de hoogte stellen of je e-mail naar een ander adres sturen is niet voldoende. De ledenadministratie bevestigt je opzegging per e-mail, mits alle openstaande contributies volledig zijn betaald.

Overstappen naar een andere schermclub

Als je van plan bent om te stappen naar een andere schermvereniging, kunnen we je huidige KNAS-lidmaatschap overzetten naar je nieuwe club. Geef dit dan alstublieft aan in het annuleringsverzoek, dan zullen wij ervoor zorgen dat dit gebeurt.

Let op: zonder schriftelijke opzegging ben je contributie verschuldigd, ook als je geen schermlessen volgt.