Hieronder vind je handige links naar organisaties en informatie in de schermwereld.

De KNAS is the Nederlandse schermbond. Op deze pagina vind je ranglijsten, wedstrijden en algemene informatie. Via de website kan je contact opnemen met de schermbond.

De Nahouw heeft een overzicht van alle Nederlandse toernooien en ook de meeste internationale toernooien, voor verschillende wapens en niveaus. Je kan je via de Nahouw inschrijven voor deelname aan een toernooi als je lid bent van de KNAS of een internationale schermbond.

Live updates van schermtoernooien over de hele wereld.

Op deze site vind je live updates van Nederlandse schermtoernooien.

De FIE is de internationale schermbond waarbij alle landelijke schermbonden zijn aangesloten. Op deze site vind je internationale ranglijsten, informatie over topschermers, de internationale toernooikalender en overige informatie.

SchermCentrum Amsterdam is als topsportvereniging aangesloten bij Topsport Amsterdam. Topsport Amsterdam biedt ondersteuning in de vorm van advies, expertise en faciliteiten aan onze topsporters.

EuroFencing is de Europese Schermconfederatie. Op de site vind je informatie over Europese topschermers, ranglijsten, de kalender van het Europese Cadetten Circuit (ECC toernooien) en overige informatie.

Het NOC*NSF is een Nederlandse organisatie met als doel (top)sport in Nederland te bevorderen. Het NOC bepaalt o.a. de kwalificatieprocedure voor de Olympische Spelen. De KNAS is aangesloten bij het NOC*NSF.