SchermCentrum Amsterdam is de grootste en meest succesvolle schermclub van Nederland. Maar we vinden meer belangrijk dat enkel medailles winnen. SCA is in de eerste plaats een club met gepassioneerde trainers en leden van alle leeftijden en niveaus.

Wij hebben als doel om te zorgen voor een prettige en veilige scherm ervaring voor iedereen. We werken er ook hard aan om alle clubleden de kans te geven elkaar te ontmoeten, te trainen en plezier met elkaar te hebben.

Bij SCA schermen betekent:

  • Trainingen van hoge kwaliteit volgen voor alle niveaus
  • Alle wapens kunnen schermen – Degen, Floret en Sabel
  • Nieuwe vrienden ontmoeten!

Onze trainers

De trainers bij SchermCentrum Amsterdam hebben in hun scherm carrière meerdere prijzen gewonnen. Wij zijn er trots op om de hoogste kwaliteit van coaching in alle drie de wapens te kunnen aanbieden: degen, floret en sabel. Ontmoet onze trainers:

Matthijs Rohlfs - Head SCA Coach, Floret & Degen

Matthijs Rohlfs

SCA Hoofdcoach, Floret

Matthijs is een van de meest gevierde schermers in Nederland en 9 keer Nederlands kampioen. Daarnaast is Matthijs lange tijd op internationaal niveau actief geweest. Hij coacht ook de Nederlandse selectie, en heeft Saskia van Erven Garcia gecoached in de aanloop naar en tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012. Matthijs coacht sinds 2005 en is Maître d’Escrime (schermtrainer niveau 4). Hij houdt van alle facetten van de sport en ziet plezier en passie als de basis voor alle schermers, zowel voor recreanten als professionals.

Matthijs verzorgt ook bedrijfstrainingen, schermworkshops en privélessen voor bedrijven en individuen via zijn eigen bedrijf, Rohlfs Training & Coaching.

Daniël Nivard

SCA Hoofdcoach, Floret & Sabel

Daniël heeft als schermer meerdere medailles gewonnen tijdens Nederlandse kampioenschappen, en schermt al sinds zijn elfde. Hij is coach bij SCA sinds 2008, en heeft sabel- en florettrainingen gegeven aan leden van alle niveaus en leeftijden. Daniël coacht de Nederlandse selectie, en heeft Saskia van Erven Garcia gecoached in de aanloop naar en tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2021. Hij is oprichter en eigenaar van DNCoaching. Via zijn bedrijf geeft hij schermworkshops aan scholen, groepen en individuen.

Daniël Nivard - Head SCA Coach, Floret & Sabel
Arash Sheikh - SCA Coach, Sabel

Arash Sheikh

SCA Coach, Sabel

Na op zijn tiende te zijn begonnen met schermen heeft Arash de nationale titel op sabel gewonnen in zowel Nederland als Iran. Daarnaast heeft hij op internationaal niveau geschermd en prijzen gewonnen voor het Nederlandse en Iraanse nationale team. Arash is actief als sabelcoach sinds 2017, en is ook coach van het Nederlandse nationale sabelteam.

Rezk Nawar

SCA Coach, Degen

Als schermer heeft Rezk meerdere medailles op degen gewonnen, waaronder goud op de Arabische kampioenschappen en Nederlandse veteranen kampioenschappen, en zilver op de Wereldkampioenschappen voor veteranen en de Afrikaanse kampioenschappen. Rezk heeft een schermcarrière van meer dan 40 jaar en is sinds 2020 degencoach bij SCA, waar hij les geeft aan schermers van alle leeftijden en niveaus.

Rezk Nawar - SCA Coach, Degen
Dirk, Assistent Coach

Dirk Jan van Egmond

SCA Assistent Coach, Floret

Dirk is Nederlands kampioen en maakt deel uit van het huidige nationale floret team. Hij is assistent coach bij SCA en biedt ondersteuning aan de coaches tijdens trainingen.

Het SCA Bestuur

SchermCentrum Amsterdam is opgezet voor schermers, door schermers. Alle bestuursleden van SCA zijn zelf ook gepassioneerde en actieve schermers. Als jij ideeën hebt om de club te verbeteren, laat het ons dan weten!

De geschiedenis van SCA

Het SchermCentrum Amsterdam van tegenwoordig is het resultaat van de fusie van de schermclubs Zaal van Oeveren, En Garde en SVA Rana. Leer hier meer over de geschiedenis van SCA.